Баскетболистите на Маями нова впечатляваща победа в НБА, след като нанесоха първо домакинско поражение на Филаделфия след 108:104. 

Сиксърс бяха спечелили първите си 14 мача в своята зала и можеха да триумфират отново. Тройка на Тобаяс Харис ги доближи до 104:106, а след това Кендрик Нън пропусна на два пъти от линията. Ал Хорфърд обаче не успя да вкара при чист поглед към коша от тройката и Горещите оцеляха. 

Нън завърши с 26 точки, Бам Адебайо добави 23, а Джими Бътлър се отчете със скромните 14 срещу бившия си отбор. Гостите обаче използваха нещо неочаквано, което до голяма степен обърка съперника. 

В 39 атаки на Филаделфия, играчите на Маями играха зонова защита, което обърка сериозно противника и това им помогна да дръпнат с 16 точки в последната четвърт, преди драмата в края. Тази различна защита ограничи Сиксърс до стрелба от игра 12 от 32, като накараха играчите на Фили да стрелят от доста по-далеч. 

„Трябваше да си подаваме по-добре топката и да вкарваме. Това е“ заяви Джоел Ембийд, който завърши с 22 точки и 19 борби, но стрелбата му от игра бе само 8 от 19. С успеха Маями вече е с по-добри показатели от Филаделфия – 20-8 срещу 20-9.