Баскетболистите на Клипърс отново показаха, че Лос Анджелис е техен, след като обърнаха Лейкърс в супердербито на НБА по Коледа. 

Кауай Ленърд вкара 11 от своите 35 точки в последната четвърт за победата на отбора си със 111:106. Това бе втори успех в местното съперничество след този в първия ден от кампанията. 

Клипърите губеха с 12 точки на почивката, с 15 в началото на третата четвърт и със 7 в средата на последната, но показаха характер и устойчивост, за да стигнат до триумфа и да нанесат 4-а поредна загуба на местния съперник. 

„Просто не спряхме да се борим и се опитвахме да направим добра серия. Нещата не вървяха, но се справихме“ заяви треньорът Док Ривърс. Кауай добави 10 борби и 5 асистенции, а Монтрез Херъл и Пол Джордж помогнаха съответно с 18 и 17 точки. 

Антъни Дейвис реализира 24, а ЛеБрон Джеймс 23 точки и добави 10 асистенции и 9 борби, но получи удар в слабините от Патрик Бевърли и след мача обяви, че може да пропусне няколко мача заради травмата. 

Краля не беше толкова активен след удара, като в последните секунди имаше шанс да изравни, но Патрик Бевърли изби топката от ръцете му, докато се вдигаше за стрелба и след видеоповторение се оказа, че играе последен с нея, което означаваше, че притежанието и победата ще е за Клипърс. 

С успеха Клипърите подобриха баланса си до 23-10, докато Езерняците вече са с 24-7 и първото им място не е толкова сигурно. 

В същото време Голдън Стейт постигна впечатляващ успех над Хюстън със 116:104, след като ограничи Джеймс Хардън до 24 точки и само един наказателен изстрел. Уориърс дублираха Брадата непрекъснато и го принуждаваха да се освобождава от топката, което не му позволи да бъде достатъчно активен. 

„Едва ли ще изиграем по-добър мач до края на сезона“ заяви доволен треьнорът Стив Кър. Деймиън Лий се отчете с 22 точки и 15 борби, Дреймънд Грийн добави 20 и 11 овладени топки, а Глен Робинсън добави 18 за третия пореден триумф на Уориърс, който подобри актива на тима до 8-24. Ръсел Уестбрук вкара 30 за Хюстън, но стрелбата му от игра бе едва 11 от 32, като общата успеваемост на тима също бе ниска – 37%. 

Изненада се получи и в последния мач от програмата, след като Ню Орлийнс спечели в Денвър със 112:100. Брандън Инграм вкара 7 тройки и завърши с 31 точки, а Пеликанс прекъснаха серията на Нъгетс от 7 поредни успеха. 

Лонзо Бол реализира тройка за 104:95 4 минути преди края, с което до голяма степен реши всичко. Джамал Мъри вкара едва 8 точки за Денвър, който загуби първото си домакинство по Коледа от 25 години и разочарова феновете си.