Барселона срази Реал Мадрид с 83:63 в баскетболното Ел Класико от испанското първенство, като не остави съмнение в превъзходството си. 

Каталунците изиграха страхотно силен мач в защита и взеха първи успех след 2 загуби от Белите за Суперкупата и в Евролигата. Така двата тима се изравниха по показатели в класирането с по 12-3, колкото има и сензацията Сарагоса. 

Барса започна невероятно силно и дръпна с 8:0. Каталунците действаха здраво и агресивно и Белите не бяха готови да отговорят. 

Първата четвърт завърши при невероятното 22:5 за домакините, като във втората те запазиха аванса. Играта бе доста накъсана, а Белите имаха 14 грешки още през първото полувреме. 

Разликата обаче падна до 39:27 след 20 минути и това даде надежди на гостите. В третата четвърт разликата падна за кратко до 9 точки, но след това бързо се вдигна. Барса продължи да играе силно в защита и влезе в последната четвърт с преднина от 62:45. 

В нея авансът не бе намален под 11 точки, като домакините успяха бързо да си върнат контрола върху мача и го завършиха спокойно. 

Никола Миротич наказа бившия си отбор с 20 точки, Малкълм Дилейни добави 14 от пейката, а домакините предизвикаха 22 грешки у съперника. Освен това Белите вкараха едва 4 тройки от 21 опита при 10 от 20 за Барса отдалеч.