В своя 22-и сезон в НБА ветеранът Винс Картър написа история, след като стана първият играч, който участва в мач от 4 различни десетилетия в най-силната баскетболна лига. 

Тази нощ при победата на Атланта над Индиана със 116:111, 42-годишният играч записа 18 минути за Ястребите и вкара само 3 точки, но това бе без значение. Той дебютира през 1999-а година и е един от петимата в момента в четирите големи американски спорта започнал кариерата си през 90-те години на миналия век. 

Още през лятото, когато подписа с Атланта и стана ясно, че ще играе 22-а година, Картър подобри рекорда на Дирк Новицки, Кевин Гарнет, Кевин Уилис и Робърт Периш, които бяха част от НБА в продължение на 21 сезона и сега направи още нещо историческо. 

Иначе победата бе едва 8-а за Хоукс през кампанията, като в нейната основа бе Трей Йънг, който наниза 41 точки, 30 от които през първото полувреме. Атланта поведе с 20 точки в края на първата четвърт, но след това гостите бързо се върнаха в двубоя преди в края домакините все пак да успеят да стигнат до триумфа.