Баскетболистите на Сан Антонио може и да не правят най-добрия си сезон в НБА, но тази нощ показаха, че все още могат да бъдат много неприятен съперник. 

Шпорите нанизаха 19 тройки от 35 опита и сразиха лидера в Лигата Милуоки със 126:104 нанасяйки най-тежкото поражение на Елените през сезона. 

„Това ще повиши увереността ни, след  като знаем, че може да се конкурираме и с най-добрите“ заяви ДеМар ДеРозън, който се отчете с 25 точки. 

Пати Милс добави 21 от пейката, от които 6 тройки, а Ламаркъс Олдридж и Руди Гей вкараха по 18 за победителите, които подобриха баланса си до 15-20 и продължават битката за плейофите. 

Янис Антетокумпо водеше гостите с 24 точки и 12 борби, но тимът изостана с 13 точки още на почивката, а в последната четвърт окончателно изпусна мача, губейки периода с 23:35. 

„Те бяха изключително прецизни в стрелбите си и не ни оставиха много опции. Сигурно можехме да се справим по-добре, но ще си вземем необходимите поуки“ заяви треньорът Майк Бъдънхолзър. Въпреки загубата Милуоки остава лидер в Лигата с показатели 32-6.