Александър Везенков изигра фантастичен мач и бе в основата на победата на Олимпиакос над Валенсия с 93:91 като гост в Евролигата. 

Българинът завърши с 19 точки, макар че в официалната статистика е със 17, след като 2 от тях бяха записани погрешно на Йоргос Принтезис. Той бе на паркета над 34 минути, като успя в 8 от 12 стрелби от игра, добави 7 борби и 1 чадър при коефициент на полезност от 22. 

Мачът мина през обрати и драматични моменти, като в края ключови изяви имаха ветераните в гръцкия тим. Олимпиакос водеше с 3 точки, когато Костас Пананиколау пропусна два наказателни изстрела 10 секунди преди края, но Йоргос Принтезис взе борбата и след това бе фаулиран, като гарантира успеха с два точни опита. 

Победата е ключова за Олимпиакос в стремежа на отбора да се върне в битката за Топ 8, като подобрява баланса си до 7-11. Папаниколау и Принтезис вкараха по 16 точки за победителите, докато голямото разочарование за Валенсия бе Боян Дублевич, останал едва с 2 точки. 

Иначе в големия сблъсък от този кръг Анадолу Ефес спечели с 86:82 в Барселона след 26 точки на Шейн Ларкин. Турският тим водеше през по-голямата част от мача преди в последната четвърт каталунците да вкарат първите 14 точки и да поведат със 72:66. Въпреки това обаче, Анадолу стигна до успеха и продължава да дели първото място с Реал с баланс 15-3, докато Барса е с 13-5.