Кауай Ленърд и Лука Дончич направиха страхотен дуел помежду си, но в края ЛА Клипърс все пак надви Далас със 110:107 в единствения мач от програмата в НБА. 

Двамата вкараха по 36 точки, но калифорнийци взеха ценен успех, с който подобриха баланса си до 31-13 и продължават битката в челото на Западната конференция. 

Кауай овладя и 11 борби, докато словенското чудо се отчете с 10 овладени топки и 9 асистенции за Маверикс, които изоставаха през по-голямата част от двубоя, но в последната четвърт успяха да наваксат и дори да поведат. 

Две ключови тройки на Ландри Шамет, завършил с 18 точки, помогнаха на Клипърите да се откъснат със 108:100 в края. Далас обаче отговори с тройка на Дончич и забивка на Макси Клебер, след което открадна и топката. Тим Хардуей обаче пропусна да изравни при стрелбата си от дистанция. ДжаМайкъл Грийн пропусна 2 изстрела от линията, но и Дончич направи същото, вторият нарочно, след което Кауай гарантира успеха. 

Кристапс Порзингис се завърна след контузия за Маверикс, които са с показатели 27-16. Неприятната новина за отбора обаче бе контузията на Дуайт Пауъл от първата четвърт, като най-вероятно става въпрос за скъсан ахилес и дълго възстановяване.