Новобранец №1 в НБА Зайън Уилямсън избухна със 17 точки в последната четвърт и завърши с 22 за малко повече от 18 минути в официалния си дебют в Лигата, но Ню Орлийнс Пеликанс загубиха от Сан Антонио със 117:121. 

Крилото записа едва 5 точки в първите 3 части, в които не игра кой знае колко много, като си личеше, че не е в добър ритъм, след като пропусна първата половина от сезона, възстановявайки се от контузия и операция. 

Зайън, който е считан, че ще бъде новата суперзвезда в НБА, се развихри в последната четвърт, когато наниза 17 поредни точки за Пеликаните и ги върна в мача, след като те изоставаха с 12. 

Той вкара серия тройки, като реализира и четирите си опита от разстояние, а в мача приключи с 8 от 11 от игра, добави 7 борби и 3 асистенции, но направи и 5 грешки. В последните 5 минути и половина обаче, треньорът го извади от игра по препоръка на медицинския екип и без него домакините не успяха да спечелят. Феновете обаче го изпратиха със скандирания „М-В-П“. 

„Дебютът ми бе прекрасен, с изключение на загубата. Аз съм само на 19 и силно исках да спечелим, така че ми бе трудно, когато трябваше да напусна“ коментира Уилямсън след доброто си представяне. 

„Мисля, че това е само усещане за това, какво всъщност ще се случи, когато влезе в ритъм. В него има огромен потенциал за развитие и беше хубаво, че започна така“ изтъкна треньорът Алвин Джентри. 

Ламаркъс Олдридж поведе Шпорите с 32 точки и 14 борби, а победата бе важна, защото с нея тексасци се подобриха до 20-23 и излязоха на 8-о място в конференцията, макар че битката остава крайно оспорвана.