Виктор Оладипо се завърна след повече от година отсъствие заради тежка контузия и вкара ключова тройка, за да помогне на Индиана да надвие Чикаго със 115:106 след продължение в НБА. 

Гардът реализира 3 точки 10 секунди преди края, за да изравни резултата, което се оказа ключово в добавените 5 минути, в които Пейсърс стигнаха до успеха. Той завърши само с 9 точки за 21 минути, а след мача се разплака от мъка по Коби Брайънт. 

„Просто стрелях. Това бе Мамба-менталността. Това бе за Коби и за всички, които загинаха в хеликоптера” заяви Оладипо, който очаквано не изглеждаше във форма и в следващите двубои ще продължи да играе ограничени минути. 

Иначе в залите продължиха да отдават почит на Брайънт, като мнозина играчи вече облявиха, че ще сменят номерата си. При победата на Бруклин над Детройт, феновете започнаха да скандират „Ко-би Бра-йънт” в последните секунди, а Кайри Ървинг ги подкани да бъдат още по-шумни. 

„Между нас наистина имаше нещо много силно и нещо много по-дълбоко от баскетбола. Той бе моят ментор и аз можех да потърся съвет от него за абсолютно всичко” заяви Кайри. 

Ето и всички резултати от деня: Бруклин – Детройт 125:115, Ню Йорк – Мемфис 106:127, Сан Антонио – Юта 127:120, Сакраменто – Оклахома Сити 100:120, Портланд – Хюстън 125:112 (Лилард с първи трипъл-дабъл в кариерата си – 36-10-11).