Намиращият се в страхотна форма напоследък Деймиън Лилард избухна срещу съдиите, след като Портланд падна драматично от Юта със 114:117 в НБА. 

В последните секунди гардът проби и поднесе, с което щеше да изравни резултата, но бе блокиран от Руди Гобер. Кошът обаче трябваше да бъде зачетен, тъй като топката първо докосна таблото. Реферите обаче пропуснаха ситуацията и успехът остана за Джаз, с което тимът спря серията си от 5 поредни загуби. 

„Те пропуснаха абсолютно лесна и ясна ситуация. Това ни струваше мача. Има трима съдии, а те не видяха елементарно нещо. В крайна сметка обаче това е загуба и нищо не може да се промени. Не може обаче да очакват, че ще си мълчим“ беснееше Лилард, който завърши с 42 точки. 

Реферите признаха след двубоя, че наистина са сбъркали, но ситуацията не е можела да бъде преразгледана, тъй като всъщност не е имало никакво отсъждане, което да бъде преразгледано. 

„Това е недопустимо и съвсем очевидно. Разочароващо е, че такива страхотни усилия отидоха на вятъра. Явно тези хора не могат да си вършат работата както трябва и трябва да понесат наказания за това. Когато грешим нас ни глобяват“ добави треньорът Тери Стотс. 

Портланд имаше още един последен шанс за изравняване, но Кейлъб Суонигън пропусна отворена стрелба за изравняване със сирената. Трейл Блейзърс са с баланс 24-29 и не успяха да се доближат до 8-ия Мемфис, който е с 26-26. 

Останалите резултати: Вашингтон – Далас 119:118, Филаделфия – Мемфис 119:107, Оклахома Сити – Детройт 108:101, Индиана – Торонто 106:115 (13-а поредна победа за Раптърс), Финикс – Хюстън 127:91, Сакраменто – Маями 105:97.