Баскетболистите на Левски Лукойл отново вдигнаха Купата на България, след като на финала в зала „Универсиада” победиха Балкан с 86:78. Те направиха това и през миналата година. 

Хората на Константин Папазов дръпнаха още от началото и до края успяха да запазят аванса си, като в нито един момент не изостанаха. 

Сините вкараха първите 7 точки в мача, а и двете нарушения на Чавдар Костов не им повлияха и след първата част те вече водеха с 23:10. Във втората шампионите се подобриха и се върнаха в сблъсъка след силни изяви на Алекс Симеонов, а на полувремето Левски водеше с 44:37. 

След почивката разликата на няколко пъти мина 10 точки, но Балкан съумяваше да остана в битката след свои минисерии. Последната такава дойде в средата на последната четвърт, когато разликата падна до 6 точки, но след това Левски бързо вдигна темпото и затвори мача. 

Христо Захариев завърши с 25 точки за победителите, от които 5 тройки и бе избран и за най-полезен играч във финала. Данило Тасич добави 16, а Венцислав Петков 12. За Балкан Дейшон Найт реализира 19, но тимът от Ботевград отново остана без купата на България, която за последно спечели през 1988.