Бостън Селтикс и ЛА Клипърс изиграха една от класиките на сезона в НБА, в която Келтите измъкнаха 141:133 след 2 продължения. 

Джейсън Тейтъм блесна за Детелините с 39 точки и серия важни отигравания, като показа, че не случайно бе избран да участва и в предстоящия Мач на Звездите в Чикаго. 

Маркъс Смарт реализира още 31 точки, а Гордън Хейуърд добави 21 за 8-ата победа в последните 9 мача за Бостън, който се откъсна решително във второто продължение и стигна до триумфа. 

Лу Уилямс водеше Клипърите с 35, а Кауай Ленърд добави още 28. Пол Джордж обаче получи травма в задната част на бедрото и напусна, което беше неприятното за калифорнийци. 

И двата отбора са трети в своите конференции, като Селтикс са с показатели 38-16, а Клипърс с 37-18. 

В другия мач от деня Оклахома Сити надви Ню Орлийнс Пеликанс със 123:118, въпреки че Зайън Уилямсън реализира рекордните 32 точки в кариерата си. Данило Галинари вкара 11 от своите 29 в последната част и помогна на Тъндър да подобрят баланса си до 33-22. Стивън Адамс пък реализира първата тройка в кариерата си, след като отбеляза от около 19 метра със сирената за първото полувреме, хвърляйки топката с една ръка в стил пас от американския футбол.