ЛеБрон Джеймс наниза ключов кош и завърши с 29 точки, а ЛА Лейкърс надви Бостън със 114:112 във втория голям сблъсък между вечните съперници от сезона в НБА. 

Двубоят в Калифорния бе страшно оспорван и се реши в самия край, като в последната минута феновете видяха спорни ситуации и съдийски отсъждания, пропуснати положения и интрига до последно. 

ЛеБрон Джеймс  пропусна един важен наказателен удар, но след като топката остана за Езерняците, реализира с обръщане и изтегляне назад, за да направи 111:110 в полза на домакините. Иначе Краля бе едва 9 от 19 от игра и 7 от 12 за 1 точка. 

След това Селтикс сбъркаха при разиграването, макар и да останаха съмнения за нарушение срещу Джейсън Тейтъм, изравнил личното си постижение от 41 точки и направил невероятни неща. 

След два точни наказателни удара на Антъни Дейвис, Грант Уилямс също вкара на два пъти от линията за Келтите. Веждата, завършил с 32 точки и 13 борби пропусна при втория си опит и гостите получиха шанс 6 секунди до сирената, но нямаха повече прекъсвания и Джейсън Тейтъм не съумя да стреля навреме, а направи и нарушение в нападение в стремежа да се освободи. 

Така или иначе обаче, крилото направи фантастичен сблъсък, като неговият тим имаше много добри шансове да спечели, но при 110:108 за Зелените Гордън Хейуърд пропусна да вкара от чиста позиция 52 секунди преди края и да направи разликата 4. 

В  крайна сметка Езерняците спечелиха и взеха 5-а поредна победа, като се подобриха до 43-12 и взеха донякъде реванш за загубата си от Бостън миналия месец с 32 точки разлика. Селтикс остават трети на Изток с 39-17.