Шампионите на НБА от Торонто прекъснаха серията на Юта от 5 поредни победи, след като спечелиха гостуването си в Солт Лейк Сити със 101:92. 

Паскал Сиакам и Серж Ибака вкараха по 27 точки, Кайл Лаури добави 21, а Раптърс доминираха при борбите с 53-34, за да запишат 4-ия си пореден триумф. 

Канадците загубиха Норман Пауъл още в първата четвърт, заради обърнат глезен, а играха освен това и без Фред ван Влий и Марк Гасол, но отново намериха начин да стигнат до успеха. 

Двубоят се реши в последните минути, след като преди това Торонто поведе с 82:72 в началото на последната част, но след серия от 15:3 Джазмените излязоха напред. След това обаче гостите затегнаха защитата и за последните 5:45 минути от мача допуснаха само един кош от игра. Донован Мичъл бе ограничен само да 11 точки, а Руди Гобер остана с 6 точки и 4 борби. 

Раптърс са втори на Изток с 46-18 и продължават да правят много силен сезон, докато Юта води битка за по-добра позиция на Запад и е с 41-23. 

В другите два мача Трей Йънг отбеляза 31 точки, а Атланта надви Шарлът със 143:138 след 2 продължения. Спорен момент имаше в края на първото продължение, когато съдиите на два пъти разгледаха една ситуация и първо отсъдиха, че има нарушение, а след това, че няма. 

Денвър пък се възползва от липсата на Янис Антетокумпо и победи Милуоки със 109:95, нанасяйки 3-а поредна загуба на Елените и 4-а в последните 5 мача. Джамал Мъри вкара 21 точки, а Пол Милсап се отчете с 20.