Мачовете в НБА бяха  спрени до второ нареждане, след като се оказа, че играч на Юта Джаз е дал положителна проба. Най-вероятно става въпрос за ценътра Руди Гобер. 

„След двубоите тази вечер двубоите от Лигата спират до второ нареждане. От НБА ще използват паузата, за да вземат решение относно следващите стъпки предвид пандемията от коронавирус“ се казва в официалното съобщение. 

След като Гобер е дал положителен резултат на теста, двубоят между Оклахома Сити и Юта също не се състоя. Играчите на двата отбора са били на паркета и са загрявали, когато са били уведомени да се върнат в съблекалните. Мачът между Сакраменто и Ню Орлийнс също бе отложен. Предстои обсъждане и на борда на собствениците, за да се прецени как да се действа оттук-нататък. 

„Това е лудост. Не може да е вярно“ обяви собственикът на Далас Марк Кюбан. До края на редовния сезон остава да се изиграят още 259 срещи или 21% от кампанията, като на този етап не е ясно дали изобщо ще се състоят. 

Ето и последните резултати на този етап от сезона: Филаделфия – Детройт 124:106, Атланта – Ню Йорк 131:136 (прод), Маями – Шарлът 98:109, Далас – Денвър 113:97.