Потникът на Чикаго Булс, който получава Майкъл Джордан при подписването на първия си договор с клуба по баскетбол, ще бъде продаден на търг през декември, съобщи Аукционна къща "Жулиен". Червено-белият екип, който е с името на Джордан и номер 23 на гърба, се очаква да достигне цена от 200 до 400 хиляди долара.

През 1984 година, когато е едва 21-годишен, Джордан позира с него на първата си пресконференция като играч на Чикаго Булс, след като е избран под номер 3 в драфта. През 90-те години Джордан се превръща в най-популярния спортист в света и извежда Чикаго до шест титли в НБА в рамките на осем сезона.

През май месец тази година чифт маратонки "Еър Джордан" с подписа на баскетболното светило бяха продадени на търг за 560 000 долара.

На търга през декември, на който ще се предлага въпросният потник на Джордан, ще се наддава и за екип на Коби Брайънт, както и за баскетболна топка с подписа на бившия гард на Лос Анджелис Лейкърс. Брайънт загина в катастрофа с хеликоптер на 26 януари тази година на 41-годишна възраст.