Словенската звезда Лука Дончич дебютира по впечатляващ начин в плейофите, като се отчете с 42 точки, 9 асистенции и 7 борби, но Далас загуби от ЛА Клипърс със 110:118 в мач №1 от серията. 

Гардът постави рекорд за най-резултатен дебют в елиминационен двубой и се нареди до Меджик Джонсън и ЛеБрон Джеймс, които единствено имаха мач с поне 40-5-5 по-млади от него. И въпреки това той не бе доволен, след като направи 11 грешки върху които и акцентира. 

„Бях ужасен! Никога не трябваше да допускам 11 грешки. Та това са 11 допълнителни притежания за съперника. Мислейки за мача сега, можех да направя много неща много по-добре. Никога не съм правил толкова много грешки. Гордея се обаче с отбора и усилията, които положихме до последно“ заяви взискателният към себе си Лука. 

Маверикс стартираха ужасно, изоставайки с 2:18 още в първите минути, но бързо наваксаха и поведоха още преди края на първата четвърт, а в начолото на втората поведоха с 14 точки при 50:36. Също толкова бързо обаче, загубиха преднината си. 

Спорното изгонване на Кристапс Порзингис, който се спречка с Маркъс Морис, постави отбора в трудна позиция и в последната четвърт Кауай Ленърд и Пол Джордж изнедоха Клипърите до триумф, като вкараха общо 56 точки.