Плейофите в НБА продължават с пълна сила, а фантастичните представяния на играчите меко казано впечатляват. 

Тази нощ ЛА Клипърс довърши Далас слес 111:97 и затвори серията с 4-2 победи. Кауай Ленърд завърши с 33 точки, 14 борби, 7 асистенции и 5 откраднати топки за успеха, като взе нещата в ръцете си в точния момент. 

Неговият тим поведе с 23 точки в третата четвърт, но в последната разликата падна до 6. Тогава Кауай вкара 4 поредни изстрела, за да ликвидира шансовете за всякакъв обрат. 

Този път Лука Дончич не успя да спаси тексасци, въпреки че завърши с 38 точки, 9 борби и 9 асистенции. Словенецът бе ударен здраво в главата в края на първата четвърт от Маркъс Морис, който бе изгонен заради действието си. Въпреки отпадането Дончич се наслади на страхотни плейофи и вече без съмнение е сред суперзвездите в Лигата. 

Съперникът на Клипърс в следващия етап обаче, не е ясен, а причината за това се казва Джамал Мъри. Гардът наниза за втори път 50 точки и Денвър победи Юта със 119:107, за да изравни резултата в серията на 3-3. Той вкара 17 от 24 изстрела от игра, като бе 9 от 12 от тройката и реализира 21 точки в последната четвърт. 

Лидерът на Джаз Донован Мичъл отговори с 44 точки и дуелът между двамата продължава да е невероятен, но този път радостта бе за Мъри. За Нъгетс това ще е трети пореден 7-и мач в плейофите, като миналата година тимът постигна победа и загуба в тези мачове. 

На Изток пък започнаха полуфиналите в конференцията, като в първия мач Бостън отнесе шампиона Торонто със 112:94 и поведе с 1-0. Джейсън Тейтъм и Маркъс Смарт нанизаха по 21 точки за Селтикс, които поведоха с 39:23 още след първата част и не погледнаха назад.