Баскетболистите на Денвър излъгаха Юта в драматичен 7-и мач и след 80:78 спечелиха серията с 4-3, за да стигнат до битка с ЛА Клипърс във 2-ия кръг на плейофите в НБА. 

За разлика от предишните мачове, в които нападенията и на двата отбора блестяха, в този се игра старомоден баскетбол, като в крайна сметка радостта бе за Нъгетс, спечелили 3 поредни победи, за да обърнат серията. 

Никола Йокич поведе своя тим с 30 точки и 14 борби, а Джамал Мъри добави 17 точки. Денвър дръпна с 19 точки в началото на третата четвърт, но както и миналата година срещу Портланд, бързо допусна да бъде догонен и в края драмата бе пълна. 

Йокич вкара с обръщане 27 секунди преди края за 80:78. След  това Донован Мичъл загуби топката и Нъгетс организираха контраатака четирима на един, с която трябваше да решат всичко. Тори Крейг обаче пропусна при поднасянето, което даде шанс на Юта и Майк Конли стреля от добра позиция, но топката се завъртя около ринга и не премина през него. 

„Изглеждаше, че изстрелът е добър. Понякога обаче така се случва. Все пак се борихме до последно и това бе важното“ заяви Донован Мичъл, който вкара 22 точки за Юта, но направи и 9 грешки. 

В същото време на Изток Бостън обърна Торонто със 102:99 и вече води с 2-0 в серията. Джейсън Тейтъм наниза 34 точки, но Маркъс  Смарт вдъхнови Селтикс с 16 точки в първите минути на последната четвърт, като наниза 5 тройка за 3 минути и 4 секунди и отборът му навакса 12 точки пасив. След това Кемба Уокър имаше решаващи изяви, а Раптърс пропуснаха 23 от последните си 28 изстрела от игра и вече са в много по-трудна позиция.