Джеймс Хардън вкара скромните за своите възможности 17 точки, но направи ключов чадър в края и Хюстън надви Оклахома Сити със 104:102, за да спечели серията с 4-3 победи. 

Брадата бе едва 4 от 15 от игра, но при аванс от точка за неговия тим, блокира опита на новобранеца Лу Дорт, който водеше Тъндър с 30 точки. Това се случи 4 секунди преди края и се оказа решаващо, защото след това Робърт Ковингтън вкара един наказателен изстрел, а ОКС така и не стигна до последен шут и загуби. 

Двубоят мина през непрекъсната гонитба в резултата и смяна на водачеството, преди да бъде спечелен от тексасци, които ще играят срещу ЛА Лейкърс в следващия кръг. 

Ерик Гордън и Ковингтън вкараха по 21 точки за победите, докато Ръсел Уестбрук остана с 20. Крис Пол направи трипъл-дабъл за Тъндър от 19 точки, 11 борби и 12 асистенции, но отборът му се провали в последните секунди, когато имаше притежанието, но се забави твърде много и в края Дорт трябваше да стреля от трудна позиция. 

В същото време на Изток Маями победи Милуоки със 116:114 и поведе с 2-0 победи в серията срещу тим №1 в НБА след редовния сезон. 

Горещите пропиляха 6 точки аванс в последните 20 секунди, но все пак при последната възможност Джими Бътлър бе фаулиран от Янис Антетокумпо 1 десета преди края на редовното време и донесе успеха от наказателната линия. 

Той остана със скромните 13 точки, след като в първия мач вкара 40, но пък Горан Драгич отново бе солиден с 23, а Тайлър Хироу се включи със 17 от пейката. Янис Антетокумпо се отчете с 29 точки и 14 борби за Елените, но неговият тим е в много трудна позиция.