Един от най-добрите гардове в историята на НБА Стив Неш започва треньорска кариера, след като подписа договор за 4 години с Бруклин Нетс. 

В последните седмици собственикът на Мрежите Джо Цай и генералния мениджър Шон Маркс положиха сериозни усилия да убедят Неш да поеме отбора, въпреки че няма никакъв опит в професията. 

46-годишният канадец обаче е много близък с Кевин Дюрант, след като бе консултант в Голдън Стейт, а освен това има репутацията на лидер, високо баскетболно IQ и е човек склонен да рискува и да залага на нови неща. 

„За мен е чест, че получих тази възможност в една отлична организация и съм благодарен на всички, които повярваха в мен. Треньорството е нещо, с което исках да се занимавам в точния момент и съм развълнуван, че ще работя с толкова талантливи играчи” заяви Неш. 

Освен  Дюрант, който пропусна този сезон заради скъсан ахилес от финалите през 2019-а, Неш ще работи и с Кайри Ървинг, с когото бе много близък по стил на игра. Двамата ще трябва да превърнат Бруклин в претендент за титлата.   

Като играч гардът се подвизава в НБА между 1996 и 2015, като през 2005 и 2006 бе МВП на сезона. Той е трети по асистенции в историята с 10 335, 8 пъти участва в Мача на звездите и 3 пъти бе избиран в първия тим на сезона.