Баскетболистите на Торонто надвиха Бостън със 104:103 в поредния изумителен мач в плейофите на НБА, който дълго ще се помни. 

Оджи Ануноби вкара тройка в последната секунда и Раптърс си върнаха надеждите за успех в серията, като намалиха изоставането си на 1-2 победи. 

Шампионите изглеждаха загубени, когато половин секунда преди края Кемба Уокър намери Даниел Тайс по феноменален начин и той даде аванс на Келтите от 2 точки със забивка. 

След това треньорът на Бостън Брад Стивънс пусна в игра високия 220 см. Тако Фол, за да пречи на Каул Лаури при вкарването на топката в игра. Гардът обаче забеляза свободния Ануноби на другия край на игрището след лоша комуникация между Джейлън Браун и Джейсън Тейтъм, подаде му и младокът отбеляза със сирената, за да донесе триумфа. 

„Някой ме удари по носа. Страхотно е!“ заяви Ануноби, който завърши с 12 точки. Уокър наниза 31, а Фред ван Влий добави още 25 за победителите. Кемба Уокър водеше Бостън с 29, но Детелините изпуснаха спечелен мач. 

„Това бе абсолютен срам. Просто нямаше начин да загубим. В крайна сметка обаче, се издънихме. Лоша комуникация ни струваше мача. Трябва да сме готови обаче за следващия“ заяви Джейлън Браун. 

На Запад Кауай Ленърд наниза 29 точки, а ЛА Клипърс срази Денвър със 120:97 и поведе с 1-0 в серията. Интригата приключи след втората четвърт, спечелена от калифорнийци с 38:20. Победителите вкараха 57% от стрелбите си от игра и не бяха застрашени, след като съперникът им успя едва в 42%.