Милуоки оцеля в плейофите на НБА, въпреки че загуби лидера си Янис Антетокумпо още в началото на втората четвърт на мач №4 срещу Маями. 

Суперзвездата отново нарани десния си глезен и излезе с 19 точки на сметката си, а в негово отсъствие блесно Крис Мидълтън, който наниза 36 и Бъкс спечелиха със 118:115 след продължение, за да намалят пасива си на 1-3 в серията. 

На този етап не е ясно дали Янис ще се върне за следващия двубой, но поне се завърна надеждата за Елените, които се бориха до последно. Мидълтън наниза 21 от своите точки в третата част, неговите съотборници вкараха 12 поред в последната, но изоставаха със 106:107 в последните секунди. 

Тогава Донте ДиВинченцо бе фаулиран при пробива си от Горан Драгич и след като успя само в един от двата си опита от линията, се стигна до допълнителни 5 минути игра. 

В тях Мидълтън вкара 9 от 11-те точки на отбора си, включително и тройка за 116:112 6 секунди преди края, която реши всичко. Тайлър Хироу върна трите точки след това, но Мидълтън реализира 2 изстрела от линията, а Маями така и не стигна до изстрел впоследствие. 

Горещите имаха своите шансове и могат да съжаляват, че не спечелиха. Джими Бътлър и Горан Драгич бяха далеч от най-доброто си ниво, като отбелязаха по 17 точки, но при 6 от 15 и 5 от 17 от игра. Бам Адебайо водеше Горещите с 26 точки и 12 борби, но в продължението допусна ключова грешка и направи важен фаул.