Словенската сензация в НБА – Лука Дончич попадна в идеалния отбор на сезона, след отличната кампания, която направи. 

Гардът повиши показателите си до 28,8 точки, 9,4 борби и 8,8 асистенции на мач, помагайки на Далас да се завърне в плейофите. 

Там Маверикс загубиха от ЛА Клипърс в 2-4, но Дончич записа по 31 точки, 9,8 борби и 8,7 асистенции в тези мачове, като в двубой №4 донесе и триумфа с тройка в последната секунда. 

Иначе Леброн Джеймс постави рекорд, като за 16-и път попадна в първата петица и вече е еднолично на върха, след като досега делеше първата позиция с Тим Дънкан, Коби Брайънт и Карим Абдул-Джабар. 

Съотборникът му в ЛА Лейкърс Антъни Дейвис, като така двамата са първите играчи на един тим, които попадат в идеалния отбор в един сезон от 2006-07, когато това направиха Амари Стъдамайър и Стив Неш за Финикс. В историята са го правили още Шак и Коби – 3 пъти, Малоун и Стоктън – 2 пъти, Меджик и Карим – 2 пъти и по веднъж Джордън и Пипън, Бърд и Макхейл и Ървинг и Моузес Малоун. 

Янис Антетокумпо и Джеймс Хардън също попаднаха сред най-добрите, но техните тимове вече отпаднаха от плейофите и ЛеБрон и компания са суперфаворити за титлата, след като Денвър елиминира ЛА Клипърс.