Първата голяма сделка в НБА преди новия сезон е на път да се осъществи, след като Оклахома Сити и Финикс се разбраха за трансфера на Крис Пол. 

Един от най-добрите плеймейкъри в НБА в последните години ще поеме към Аризона и ще облече екипа на Слънцата, заедно с крилото Абдел Надер. 

В замяна към Тъндър ще заминат Кели Убре, Рики Рубио, Тай Джером, Джейлън Леке, както и избор от първия кръг на Драфта праз 2022-а. 

С 35-годишния Пол Финикс със сигурност ще се превърне в сериозен фактор на Запад, след като тимът разполага с отличния стрелец Девин Букър, както и солидния център ДеАндре Ейтън. 

Плеймейкърът отново ще играе под ръководството на треньора Монти Уилямс, за когото има високо мнение от престоя на двамата в Ню Орлийнс през сезон 2010-11. 

Пол записа по 17,6 точки, 6,7 асистенции и 5 борби през миналия сезон, като помогна на Оклахома Сити да стигне неочаквано до 5-о място в конференцията, а тимът отпадна драматично в 7 мача от Хюстън в плейофите. Той има договор за още 2 години на стойност от над 80 милиона долара. Тъндър пък правят тотална промяна, тъй като ще се разделят и с Денис Шрьодер, който ще премине в Лейкърс.