Джеймс Хардън е отказал нов договор с Хюстън и вече твърдо иска да бъде трансфериран в Бруклин, където ще се събере с Кевин Дюрант и Кайри Ървинг, твърдят последните информации отвъд Океана. 

Брадата е отказал възможността да стане първия играч в историята, който ще получи 50 милиона долара за един сезон, след като е отхвърлил шанса да подпише нов контракт с Ракетите за 2 години срещу 103 милиона. Настоящият му договор е до 2023-а, но в него има опция гардът да го прекрати година по-рано. 

Не е ясно обаче, дали Хюстън ще се договори с Бруклин за най-добрия реализатор в Лигата за последните 3 редовни сезона, тъй като в Тексас не считат, че Мрежите имат необходимите играчи, които да са равностойни на Хардън. 

Иначе пазарът в Лигата се раздвижи сериозно и провалилия се в последните 2 години Милуоки прави всичко по силите си, за да направи силен тим и да накара суперзвездата Янис Антетокумпо да удължи договора си с организацията. 

Гръцкия чудак има още година от настоящия си контракт и в тима са наясно, че без титла през този сезон той може и да си тръгне. Затова Елените се договориха с Ню Орлийнс за привличането на отличния защитник Джру Холидей, както и със Сакраменто за стрелеца Богдан Богданович. 

Към Пеликанс ще поемат Ерик Бледсоу, Джордж Хил и 3 бъдещи първи избора от Драфта. Кралете пък ще получат Донте ДиВинченцо, Ди Джей Уилсън и Ерсан Иляйсова, а заедно с Богданович в Милуоки ще дойде и Джеймс Джъстин.