Две от младите звезди в НБА се договориха да подпишат нови максимални договори с настоящите си отбори. Така Донован Мичъл ще остане в Юта, а Джейсън Тейтъм в Бостън с контракти за 195 милиона долара. 

24-годишният гард та Джаз се превърна в един от най-атрактивните баскетболисти в лигата и лидер на организацията. Контрактът му гарантира 163 милиона, но ще се увеличи автоматично с 30%, ако той попадне в някой от първите 3 отбора за сезона, което е много вероятно да се случи. 

Мичъл има по 22,7 точки средно през редовния сезон, докато в 23 плейофни мача показателите му скачат до 27,3 точки. Той бе със средно 36,3 в 7-те мача срещу Денвър от последните елиминации, като на два пъти стигна границата от 50 точки. 

В същото положение е и Тейтъм, който вече е безспорният лидер  на Селтикс и именно с него са свързани надеждите за нова титла на Детелините. 

Това е поредният голям договор, който някой от играч получи в Лигата, след като Гордън Хейуърд прие да премине в Шарлът срещу 120 милиона за 4 години, а Богдан Богданович прие предложение на Атланта от 72 милиона, което обаче може да бъде изравнено от Сакраменто и той да остане при Кралете. Ястребите добавиха към състава си Данило Галинари и Ражон Рондо в стремежа да се подобрят. 

Бостън привлече Тристан Томпсън за 19 милиона за 2 години, а за същата сума Серж Ибака подписа с ЛА Клипърс. В същото време Кармело Антъни ще остане в Портланд срещу минимална заплата от около 2 милиона долара.