Шампионът на НБА от ЛА Лейкърс продължава със селекцията и бързо намери заместник на Дуайт Хауърд, който премина във Филаделфия. 

Езерняците са се разбрали с опитния Марк Гасол, който ще подпише договор за 2 години срещу минимална заплата, която се полага на играч с над 10-годишен стаж в НБА и той ще получава по около 2,5 милиона долара. 

35-годишният център спечели титлата с Торонто през 2019-а и ще помогне на калифорнийци най-вече със защита и опита си. За да освободят място за Гасол Лейкърс трансферира Джавел Макгий в Кливланд за Джордън Бел и Алфонсо Маккини. 

Интересно е, че 13 години, след като бе избран от Драфта именно от Езерняците, Марк ще облече екипа на отбора. През 2007-а правата му бяха трансферирани в Мемфис в  замяна на брат му Пау, който помогна на тима да спечели титлата през 2009 и 2010. 

Гасол ще бъде поредното ново попълнение на шампионите след Монтрез Херъл, Денис Шрьодер и Уесли Матюс. Тимът обаче са раздели освен с Хауърд, с Айвъри Брадли, Дани Грийн и Ражон Рондо, но пък Кентевиъс Колдуел-Поуп преподписа.