Бъдещето на ЛА Лейкърс изглежда гарантирано, след като напълно очаквано и Антъни Дейвис се договори да удължи договора си с организацията. Това става само ден, след като ЛеБрон Джеймс преподписа за още 2 сезона. 

Контрактът на Веждата ще бъде за 5 години, като за периода той ще прибере 190 милиона долара. В споразумението има опция да бъде прекратено един сезон по-рано. 

Дейвис, който пристигна при Езерняците през лятото на 2019-а след сделка с Ню Орлийнс, обмисляше различни по-краткосрочни варианти на оставането си в Калифорния, преди в крайна сметка да приеме максималната оферта.  

27-годишното крило е една от суперзвездите в НБА и двамата с ЛеБрон оформиха отлично партньорство, за да изведат Лейкърс до титлата. Той вкара и един от знаковите кошове през сезона, когато донесе победата над Денвър с тройка със сирената в мач №2 от финала на Запад. 

„Нашата цел винаги е била да бъдем конкурентни за дълго време и решенията ни бяха подчинени именно на това. Желанието ни е да сме претенденти за титлата всяка година” заяви вицепрезидентът на Лейкърс по баскетболните операции Роб Пелинка. 

Дейвис записа по 26,1 точки, 9,3 борби и 50% стрелба от игра през редовния сезон, за да подобри показателите си в плейофите до 27,7 точки, 9,7 овладени топки и 57% успеваемост при стрелбата си от игра.