Звездата на Хюстън Рокетс и НБА Джеймс Хардън твърдо иска да бъде трансфериран, независимо в кой отбор би преминал. Единственото условие е това да е претендент за титлата. 

Първоначално Брадата искаше да се събере с Кевин Дюрант и Кайри Ървинг в Бруклин Нетс, но Ракетите не смятат, че ще получат достатъчно качество в замяна и такава сделка явно няма да има. 

Сега се говори, че той може да отиде във Филаделфия, като двете организации все още не са водили разговори, но се предполага, че Сиксърс не искат да се разделят с Джоел Ембийд или Бен Симънс. Възможни са обаче и други варианти, като в момента Хардън все още не е започнал тренировки с тексасци. 

От Хюстън обаче, не планират да се разделят бързо със звездата си, ако не получат това, което искат за него. Баскетболистът има договор с Рокетс до лятото на 2022-а, така че организацията спокойно може да изчака поне до края на предстоящия сезон преди все пак да трансферира най-добрия си играч. 

Тексасци вече се разделиха с Ръсел Уестбрук, който бе заменен за Джон Уол и заедно и с ДеМаркъс Къзънс тимът се надява, че ще остана сериозна сила в Западната конференция.