Французин стана най-скъпо платеният център в историята на НБА, след като Руди Гобер се договори да поднови договора си с Юта Джаз срещу 205 милиона долара за 5 години. 

Баскетболистът, който на два пъти бе избран за най-добър защитник за сезона, можеше да преподпише за 228 милиона, но не го направи за да остави възможност на организацията да привлече и други силни играчи. 

„Това означава, че те ми вярват. Вярват в това, което правят през последните години и за мен това е страхотно. Силно мотивиращо е да знаеш, че споделяш една и съща визия с целия отбор и ръководството. Моята цел винаги е била титлата и при преговорите исках да покажа, че парите не са най-важни“ заяви 28-годишният Гобер. 

Неговият договор е третият най-голям в историята след този на Янис Антетокумпо (228 милиона) и на Ръсел Уестбрук (207 милиона), а с подписването му Юта си осигури за дълго време и другата голяма фигура в отбора, след като Донован Мичъл също поднови контракта си. 

Избран под №27 от драфта през 2013-а, Гобер се превърна в доминант под двата коша и бе избран за най-добър защитник през 2018 и 2019. Той записа по 14,7 точки, 12,6 борби и 2,3 чадъра през миналия сезон, а тимът вече е редовен участник в плейофите.