Александър Везенков не изигра най-добрия си мач, но отново имаше ключови изяви при драматичния триумф на Олимпиакос над Макаби с 89:87 в 19-ия кръг на Евролигата. 

Двубоят в Тел Авив се реши след продължение, а българинът приключи с 8 точки и 7 борби за 28 минути игра. 

Той вкара едва 2 от 9 изстрела от игра, но реализира всичките си точки в последните 8 минути и половина, като 3 от тях вкара в добавените 5 минути. 

Преди това с тройка изведе гръцкия тим напред при 65:61, а 24 секунди преди края на редовното време изравни за 71:71. Домакините пропуснаха 2 от 4 изстрела от линията след това и Костас Слукас прати мача в продължение. 

В него ключови изяви имаше Янулис Ларендзакис, който завърши с 13 точки в мача, от които 8 в добавеното време. Везенков 3 точки вкара от ъгъла за 86:81 52 секунди преди края. 

Въпреки това Скоти Уилбекин имаше възможност да прати мача във второ продължение, но изпусна един от 3 наказателни изстрела, с които можеше да изравни. След това Брайънт бе близо да донесе победата със сирената, но изстрелът му от центъра се отби от ринга. 

Костас Слукас завърши с 21 точки и 11 асистенции за победителите, които подобриха баланса си до 10-8 и влязоха в топ 8 на класирането. Макаби е с 8-11, като през второто полувреме и продължението домакините вкараха едва една тройка.