Сагата около Джеймс Хардън приключи, след като Хюстън прие да го трансферира в Бруклин Нетс в мегасделка, в която участват още Индиана и Кливланд. Новината първо бе съобщена от ESPN. 

Така Мрежите създават суперотбор, защото Брадата ще бъде съотборник с Кевин Дюрант и Кайри Ървинг и се превръщат в може би най-големият фаворит за титлата. 

До развръзката се стигна, след като Хардън окончателно ядоса тексасци, след като след загубата от ЛА Лейкърс заяви, че отборът не е достатъчно добър, а и не смята, че той може да се подобри, за да бъде претендент за титлата. 

В крайна сметка часове по-късно стана ясно, че той не тренира с тима, тъй като разговорите за бъдещето му с отборите, които го искат най-силно, са станали сериозни. 

Бруклин и Филаделфия са били финалистите преди в крайна сметка най-добрият реализатор в Лигата да се озове при Мрежите в една от най-големите сделки в историята на Лигата. 

В негова замяна Ракетите получават Виктор Оладипо от Пейсърс, както и Данте Ексъм от Кавалиърс и Родионс Курукс от Бруклин. Освен това тексасци взимат общо 3 избора от 1-ия кръг на Драфта на Мрежите през 2022, 2024 и 2026, изборът на Кливланд от 2022-а, както и възможност за размяна изборите с Бруклин през 2021, 2023, 2025 и 2027. 

Кавалиърс получават от Нетс Джарет Алън и Ториън Принс, а гардът Карис ЛеВърт ще премине в Индиана, като Пейсърс получават и избор от 2-ия кръг на Драфта. 

В лицето на Хардън, Ървинг и Дюрант обаче, Бруклин се превръща в сила, с която всички ще трябва да се съобразяват и ако звездите останат здрави отборът определено ще погледне към титлата.