Мач на Звездите в НБА все пак ще има, обявиха от Лигата. Двубоят ще се състои на 7 март в Атланта, като ще събере дарения от над 2,5 милиона долара, които ще получат Университетите и колежите с предимно чернокожи студенти. Една сериозна сума ще бъде отделена и за ваксини срещу Ковид 19. 

Иначе за разлика от обикновено, всички събития от традиционния уикенд, сега ще се проведат само в един ден, като състезанията по умения с топка и стрелба от тройката ще се състоят преди мача, а конкурсът по забиване ще се проведе на почивката. 

Запазва се и форматът, при който всяка от четвъртите започва при резултат 0:0, като всяка победа в отделна част ще означава определена сума, която ще се дарява на различни инициативи. 

След това резултатът от първите 3 части ще бъде събран, след което ще се добавят 24 точки към резултата на водещия тим в чест на Коби Брайънт и този, който първи постигне зададената граница, ще бъде победител. 

Всеки от играчите ще има право да заведе в Атланта четирима членове на семейството си или близки приятели. Участниците ще трябва да бъдат под карантина 10 дни преди събитието. 

Тази нощ бяха обявени и стартовите петици, като капитаните на двата отбора очаквано ще бъдат Кевин Дюрант и ЛеБрон Джеймс, които ще изберат своите тимове на 4 март, след  като получиха най-много гласове. От Изтока са избрани още Янис Антетокумпо, Джоел Ембийд, Кайри Ървинг и Брадли Бийл. От Запада ще започнат още Кауай Ленърд, Никола Йокич, Стеф Къри и Лука Дончич. Останалите 14 участници ще бъдат определени от треньорите. 

Иначе тази нощ Дюрант пропусна победата на Бруклин над ЛА Лейкърс със 109:98 поради контузия. Джеймс Хардън завърши с 23 точки, а Джо Харис добави 21 за 5-ия пореден успех на Нетс. ЛеБрон мина границата от 35 000 точки, като вкара 32, но Езерняците освен без Антъни Дейвис, който ще е аут поне за 4 седмици, бяха и без Денис Шрьодер във връзка с протокола за Ковид 19.