България завърши със загуба европейските квалификации по баскетбол, след като отстъпиха пред Босна и Херцеговина с 61:80. Голямата разлика дойде в последната четвърт, спечелена от победителите с 24:7. 

Двубоят бе без значение за нашите, които си осигуриха класиране за финалния турнир след драматичната победа над Латвия в събота. Те приключват 3-и в групата с баланс 2-4, докато Босна е на първата позиция с 5-1. 

Тимът на Росен Барчовски игра добре, но класата на съперника си каза думата. Босна водеше прец цялото време, но българският тим успя да поддържа интригата до последната четвърт. 

През първото полувреме разликата се движеше между 5 и 8 точки за балсканския ни съперник, като на почивката Босна водеше с 43:38. Стрелбата отдалеч държеше нашите близо. 

Босненците се откъснаха с 12 точки в третата четвърт, но българите вкараха последните 10 точки за периода и се върнаха в мача. 

В началото на последната част разликата бе само една точка при 57:58, но след това противникът отново дръпна по-сериозно, като вкара 13 последователни точки и поведе със 71:57, с което реши всичко. 

17-годишният играч на Реал Мадрид Константин Костадинов направи отличен дебют за мъжкия тим, като завърши с 11 точки за 20 минути при стрелба от игра 4 от 8, включително 3 от 6 от  тройката. Христо Захариев също се отчете с 11 точки. 

Съставът на България: Карамфилов 2, Павлин Иванов 3, Андрей Иванов 10, Стоянов, Янев 5 (Димитров 8, Костадинов 11, Симеонов 5, Захариев 11, Бачев 6, Ваклинов, Коев)