ЛеБрон Джеймс избра Янис Антетокумпо при първия си избор за определянето на отбора за Мача на Звездите в НБА в нощта на неделя срещу понеделник. 

Миналите 2 години Краля и Гръцкия Чудак бяха капитани на своите отбори и нямаше как да бъдат в един тим, но сега това е факт, тъй като Кевин Дюрант е другият капитан. 

Звездата на Бруклин, който ще пропусне сблъсъка поради контузия, отговори с Кайри Ървинг, а след това ЛеБрон избра Стеф Къри, Лука Дончич и Никола Йокич. За тима на Дюрант ще стартират още Джейсън Тейтъм, който го сменя сред титулярите, Джоел Ембийд, Кауай Ленърд и Брадли Бийл. 

Пре определянето на резервите Дюрант имаше първия избор и веднага привлече дръг играч на Нетс – Джеймс Хардън, а след това взе Девин Букър, Зайън Уилямсън, Зак ЛаВин, Джулиъс Рандъл, Никола Вучевич и Донован Мичъл. Джеймс се спря на Деймиън Лилард, Бен Симънс, Крис Пол, Джейлън Браун, Пол Джордж, Домантас Сабонис и Руди Гобер. 

Интересно е, че представителите на най-добрия тим в Лигата – Юта Джаз – Мичъл и Гобер, бяха избрани последни, което ЛеБрон обясни по следния начин. 

„Нямам нищо против Юта, но трябва да разберете, че това е както във видеоигрите, когато никога не избираш да играеш с Джаз. Дори и във времената на Карл Малоун и Джон Стоктън бе така“ заяви Леброн, който обаче бе критикуван от анализатора на TNT Чарлз Баркли. 

„Джеймс каза, че има нужда от висок човек под коша, след което се спря на Сабонис, който все пак е с 5 сантиметра по-нисък от Гобер“ коментира Баркли. 

Форматът на мача отново ще бъде както през миналата година, като първоначално всяка от първите 3 части ще бъде самостоятелна, а за последната ще се събере резултатът от предишните 3 периода, като ще се зададе граница, която трябва да бъде постигната от отборите, добавяйки 24 точки в чест на Коби Брайънт. Този тим, който води ще трябва да вкара 24 точки и който пръв достигне границата, ще бъде победител. 

Ето и резултатите от нощта: Бостън – Торонто 132:125, Вашингтон – ЛА Клипърс 119:117, Ню Йорк – Детройт 114:104, Индиана – Денвър 103:113, Мемфис – Милуоки 111:112, Ню Орлийнс – Маями 93:103, Сан Антонио – Оклахома Сити 102:107, Финикс – Голдън Стейт 120:98, Портланд – Сакраменто 123:119.