Алексадър Везенков отново изигра много силен мач и помогна на Олимпиакос да прекъсне серията си от 8 поредни загуби в Евролигата. 

Българинът се отчете със 17 точки, 5 борби, 2 асистенци и бе фаулиран 5 пъти, за да запише коефициент на полезност от 26 при триумфа срещу Цървена Звезда с 94:79 в мач от 28-ия кръг на надпреварата. 

Той успя в 5 от 10 стрелби от игра, като наниза 3 тройки от 6 опита и реализира всичките си 4 изстрела от наказателната линия. 

Шакил Маккисик също бе солиден за гръцкия тим с 20 точки, но успехът на домакините не дойде лесно защото по-малко от 3 минути преди края на третата четвърт резултатът бе равен – 66:66. 

Везенков обаче вкара два наказателни изстрела, а след това наниза и тройка, за да даде началото на серията от 9:1 до края на периода. В последната част Олимпиакос запази контрола върху мача и стигна до триумфа. 

Въпреки успеха обаче, тимът е с баланс едва от 12-16, като заема 13-о място в подреждането и е на цели 4 победи от място в плейофите и класирането за следващия етап на турнира е на практика невъзможно.