Александър Везенков се наслади на историческо представяне в Евролигата, за да изведе Олимпиакос до победа над Алба с 84:80 в Берлин. 

Българинът изигра най-добрия мач в кариерата си в надпреварата, като приключи с фантастичните 31 точки, 10 стрелби, 3 откраднати топки 1 чадър и коефициент на полезност от 41. 

Везенков вкара 10 от 16 стрелби от игра, като от тройката бе наистина изумителен – 6 от 7. Предишният му рекорд по точки в турнира бе 20 от миналия сезон. 

Родният национал реализира 10 точки през първото полувреме, след което се развихри през второто и помогна на отбора си да поведе със 71:65 в средата на последната четвърт и седна на пейката. 

Гръцкият тим обаче допусна разликата да падне и Везенков се върна в игра. Домакините се приближиха до 78:79 34 секунди преди края, след което обаче българинът бе намерен на чиста позиция в ъгъла и наниза ключова тройка. 

Германците вкараха кош в ответната атака, но Везенков ликвидира окончателно мечтите им, като не трепна от наказателната линия и оформи крайния резултат 3 секунди преди края. 

С победата Олимпиакос подобри баланса си до 14-16, за да запази все още някакви шансове за място в плейофите. До края на редовния сезон има още 4 кръга.