Суперзвездата на НБА и ЛА Лейкърс ЛеБрон Джеймс стресна феновете на отбора, след като напусна с контузия в глезена мача с Атланта. 

Краля пострада в началото на втората четвърт, когато при една ситуация Соломон Хил от Ястребите затисна с тяло десния крак на крилото в опит да стигне до топката. 

Глезенът на ЛеБрон се огъна сериозно и той остана известно време на земята, определено изпитвайки болка. След това успя да се изправи, вкара два наказателни изстрела и опита да продължи, но малко след това напусна, като по пътя си към съблекалнята блъсна ядосан стол. 

Без него Езерняците загубиха с 94:99, а след мача шампионите обявиха, че Джеймс е аут за неопределено време, като вероятно няма да играе между 2 и 4 седмици. Възможно е обаче да се върне и по-бързо. 

„Нищо не ме натъжава повече от това, че не мога да бъда полезен на своите съотборници. Наранен съм, но точно сега започва възстановяването ми. Скоро ще се върна така, сякаш никога не съм отсъствал“ написа оптимистично в Туитър Джеймс. 

Както е известно Лейкърс играят и без другата си голяма звезда Антъни Дейвис вече месец. Тимът е с баланс 28-14 и остана в челото на Западната конференция, но сега със сигурност ще му бъде трудно. ЛеБрон има средно по 25,8 точки, 8,1 борби и 8 асистенции средно на мач през кампанията. 

Победата бе 8-а поред за Ястребите, а ето и останалите резултати: Филаделфия – Сакраменто 129:105, Мемфис – Голдън Стейт 111:103, Милуоки – Сан Антонио 120:113, ЛА Клипърс – Шарлът 125:98.