Орландо Меджик се раздели с най-големите си звезди в последния ден за сделки в НБА и започва тотален процес на преизграждане. 

Първо тимът от Флорида прати центъра Никола Вучевич и крилото Ал-Фарук Амину в Чикаго в замяна на Уендъл Картър, Ото Портър и два избора от първия кръг на драфта. Сърбинът прави страхотен сезон със средно по 24,5 точки и 11,8 борби и със сигурност ще превърне Биковете в сериозни претенденти за плейофите. 

След  това тимът се раздели с крилото Аарън Гордън, който заедно с Гари Кларк отиде в Денвър в замяна на Гари Харис, Ар Джей Хамптън и избор от първия кръг на Драфта. Французинът Еван Фурние пък напусна Орландо в посока Бостън за 2 избора от втория кръг на Драфта. 

Имаше обаче и други интересни сделки. Хюстън прати Виктор Оладипо в Маями в замяна на Айвъри Брадли, Кели Олиник и избор от Драфта. Портланд взе Норман Пауъл, който прави страхотен сезон за Торонто срещу Гари Трент – младши и Родни Хууд. 

Филаделфия, Ню Йорк и Оклахома Сити направи сделка, при която Сиксърс взеха Джордж Хил и Игнас Браздейкис, Никс се подсилиха с Терънс Фъргюсън, а Тъндър с Остин Ривърс, Тони Брадли и два избора от 2-ия кръг на Драфта. 

ЛА Клипърс най-после си осигури сериозен гард, след като привлече Ражон Рондо от Атланта в замяна на Лу Уилямс и два бъдещи избора от втория кръг на Драфта. Ню Орлийнс пък прати Джей Джей Редик и Николо Мели в Далас срещу Джеймс Джонсън, Уесли Иунду и избор от Драфта. 

Кайл Лаури обаче остана в  Торонто, въпреки че Филаделфия и Маями силно го искаха. Ламаркъс Олдридж пък ще се споразумее със Сан Антонио, за да стане свободен агент, след  което ще преговаря с няколко отбора преди да реши къде да продължи кариерата си.