Александър Везенков отново изигра солиден мач  в Евролигата, но този път и той нямаше как да спаси Олимпиакос от поражение. 

Българинът наниза 15 точки, но гръцкият тим загуби от Фенербахче със 71:76 у дома и се прости с надеждите си за участие в плейофите на надпреварата. 

3 кръга преди края на редовния сезон отборът е с баланс 14-17 и няма шанс да изпревари Зенит, Баскония и Валенсия, които имат по 17 успеха, като двата испански тима имат и пряк мач помежду си. 

Везенков отново бе ефективен при стрелбата, като реализира 6 от 12 опита от игра, като от тройката бе 3 от 7. Той обаче взе само 3 борби, направи 2 асистенции, но и 2 грешки и 3 нарушения, за да приключи с коефициент на полезност от едва 10. 

Разликата в края на мача изобщо не описва предимството на турския тим, който в нито един момент не изоставаше, след като реализира първите 8 точки в двубоя. Разликата бе 16 точки на почивката след което падна до 6 при 39:45 след тройка на Везенков. 

Гостите бързо си върнаха спокойствието и 4 минути преди сирената преднината на Фенерите отново бе вдигната до 70:53. В края щурмът на Олимпиакос свали изоставането до 3, но реално възможност за обрат нямаше. 

След победата Фенербахче е 6-и с баланс 19-12 и води битка за домакинско предимство в елиминациите, тъй като Байерн и Олимпия Милано също имат по 19 успеха, а ЦСКА и Анадолу са с по 20.