Александър Везенков завърши подобаващо сезона в Евролигата, след като отново бе най-добър за Олимпиакос при победата над Химки с 82:75. 

Българинът приключи с впечатляващ дабъл-дабъл от 20 точки и 11 борби, като добави 1 асистенция, 1 открадната топка и 4 пъти бе фаулиран. Коефициентът му на полезност бе 31. 

Везенков успя в 7 от 11 стрелби от игра, като вкара една тройка от три опита и реализира 5 от 6-те си наказателни удара. Още петима негови съотборници завършиха с двуцифрен точков показател. 

С победата Олимпиакос приключи сезона с 16 победи и 18 загуби и зае 12-ото място в класирането, което със сигурност не бе впечатляващо. 

Везенков обаче се наслади на великолепна кампания, за да бъде най-силният и постоянен играч за отбора си в нея. Той приключи със средно 11,5 точки, 5,4 борби, стрелба от игра за 2 – 50%, а от тройката бе отличен с 43%. Средният му коефициент му на полезност за целия сезон бе 14,8, най-висок от всички в тима. 

Иначе в друг мач Пау Гасол дебютира повторно за Барселона и завърши с 9 точки при загубата от Байерн със 72:82, която бе без значение за каталунците, които завършват редовния сезон като първи в класирането. 

Тя обаче означава потенциално по-леки съперници за отбора на Шарунас Ясикевичус. На 1/4финалите Барса чака Зенит или Валенсия, като руския тим ще се класира при успех над Панатинайкос в понеделник. Други 3 двойки са ясни: ЦСКА – Фенербахче, Анадолу – Реал Мадрид и Олимпия Милано – Байерн.