За втори път в рамките само на 3 седмици Александър Везенков бе избран за №1 на кръга в Евролигата. 

Българинът избухна с 31 точки, 10 борби и коефициент на полезност от 41 срещу Алба на 18 март, а в петък, 9 април, завърши редовната кампания с нов дабъл-дабъл от 20 точки, 11 овладени топки и ефективност от 31. 

Везенков бе най-добрият при победата на Олимпиакос над Химки с 82:75, като реализира 7 от 11 стрелби от игра и 5 от 6 опита от наказателната линия, за да приключи по отличен начин сезона, макар че отборът му отдавна загуби шансове да продължи напред и завърши с баланс от 16-18. 

"Не постигнахме това, което искахме, а именно да се класираме за плейофите. Затова не мисля, че някой е доволен. Трябва да си направим изводите и да бъдем по-добри през следващия сезон" коментира Везенков след победата. 

Като цяло националът изигра прекрасна кампания, в която се утвърди като лидер на гръцкия тим и най-постоянния играч на отбора. От всичките 31 двубоя, в които взе участие той не успя да се разпише само в два, а в още 12 завърши с по-малко от 10 точки. В останалите 17 срещи обаче, вкара над 10. 

С това представяне се очаква с огромен интерес представянето му през следващия сезон, а през лятото се очаква да бъде повикан от Кливланд в НБА за лятната лига, след като именно Кавалиърс вече държат правата му.