Най-великият за всички времена в историята на баскетбола Майкъл Джордън ще представи Коби Брайънт, който ще бъде приет в Залата на Славата на баскетбола. Това ще се случи на специална церемония на 15 май, която бе отложена през миналата година заради пандемията от Ковид 19. 

Легендата на ЛА Лейкърс загина трагично при катастрофа с хеликоптер в края на януари 2020-а, при която загина дъщеря му Джиана, както и още 7 души. 

Коби и Въздушния бяха много близки и това се видя по време на трогателното слово на Джордън след смъртта Брайънт, на което обяви, че е искал да бъде като по-голям брат на Брайънт и се разплака. 

Иначе в Залата на Славата ще бъдат приети още Тим Дънкан и Кевин Гарнет, които ще бъдат представени от Дейвид Робинсън и Айзея Томас. Хакийм Олайджуон и Калвин Мърфи пък ще представят Руди Томджанович, който направи Хюстън два пъти шампион. Джордън ще представи още и треньорът на женския треньор на Бейлър – Ким Мълки. 

В същото време крилото на Бруклин Ламаркъс Олдридж прекрати преждевременно кариерата си заради аритмия, получена по време на двубо срещу Лейкърс миналия уикенд, заради което е бил откаран дори в болница. 

25-годишният ветеран пристигна в отбора в края на март, след като разтрогна договора си със Сан Антонио и щеше да бъде много добро попълнение по пътя към титлата. Той игра 5 сезона и половина за Шпорите, след като в първите си 9 кампании носи екипа на Портланд.