Някои от водещите играчи в НБА имат сериозни здравословни проблеми, което е много лошо за отборите им месец преди края на редовния сезон. 

От Бруклин обявиха, че Джеймс Хардън е аут за неопределено време, след като се е получило влошаване на състоянието му по време на възстановителна тренировка заради мускулната травма в задната част на бедрото. 

Брадата не игра в последните 6 мача на Мрежите, които водят битка за върха на Изток с Филаделфия. Кевин Дюрант също получи нова травма, но при него проблемът не е сериозен. 

В ЛА Клипърн също имат проблеми, след като стана ясно, че лидерът на тима Кауай Ленърд пък няма да играе поне още седмица заради болки в десния крак. Калифорнийци няма по никакъв начин да бързат с връщането му като идеята е да бъде максимално готов. 

Деймиън Лилард пък пропусна последните 3 мача на Портланд заради мускулен дискомфорт, като все още не е ясно кога ще се върне. 

Тази нощ Трейл Блейзърс паднаха от Клипърс със 112:113, след като получиха 6 поредни точки в края на мача. Бруклин победи Ню Орлийнс със 134:129, но все още има загуба повече от Филаделфия. В другите мачове Атланта – Орландо 112:96, Ню Йорк – Шарлът 109:97 и Сакраменто – Минесота 120:134.