Финалната четворка в Евролигата вече е ясна, но Реал Мадрид не успя да стигне до битката за титлата в Кьолн, която ще се състои в последния уикенд на месец май.

Анадолу Ефес победи Кралския клуб с 88:83, за да спечели плейофната серия с 3-2 победи и си осигури сблъсък с ЦСКА Москва на полуфинала. 

Мачът бе изключително оспорван и се реши в самия край, когато при 80:80 Крунослав Симон наниза страхотна тройка 39 секунди до сирената, а след това Серхио Юл пропусна на другия край и домакините взеха борбата. Крис Сингълтън изигра най-добрия си мач за сезона за победителите, като се отчете с 26 точки коефициент на полезност от 38. 

В другия полуфинал ще се срещнат Барселона и Олимпия Милано, които също спечелиха своите серии с по 3-2. 

Каталунците не допуснаха изненада срещу Зенит и пречупиха руския тим след много здрава защита и победа със 79:53 в решаващия двубой. Още до почивката домакините дръпнаха с 13 точки, когато вкараха 61% от стрелбите си от игра и всичките си 11 наказателни изстрели. 

След паузата те продължиха да играят страхотно в отбрана, а това, че лидерът им Никола Миротич игра отново слабо, отново не бе фатално. Интрига нямаше, след като Барса ограничи противника до едва 30,7% стрелба от игра и спечели след силно колективно представяне. 

Олимпия пък победи Байерн с 92:89 и също стигна до голямата битка. Шавон Шийлдс направи фантастичен мач, като наниза 34 точки и приключи с коефициент на ефективност от 41. Домакините дръпнаха сериозно във втората част, а в края се испасиха от  грандиозен провал. 

Разликата от 16 падна до 9 минута преди сирената, а след това и до 2 при 89:91 12 секунди преди края. Героят Шийлд направи нарушение далеч от топката и Байерн получи възможност. Хайнс обаче спря Болдуин при пробива му и се стигна до спорна топка, след която Шийлдс бе фаулиран. Той пропусна при втория си опит, но стрелбата от центъра на Паул Ципсър не бе точна.