Джейсън Тейтъм направи още един феноменален мач, като наниза 50 точки и изведе Бостън до победа над Вашингтон със 118:100 в плей-ин турнира на Изток в НБА. Така той осигури 7-ото място на Селтикс и сблъсък с Бруклин в първия кръг на плейофите. 

Крилото реализира 32 точки през второто полувреме и така реши мача, след като на почивката Узиръдс водеха с 2. Кемба Уокър помогна с 29, но голямата фигура определено бе Тейтъм. 

Той вкара 14 от 32 стрелби от игра, като не пропусна нито един от 17-те си опита от наказателната линия. Решаващи се оказаха първите минути на третата четвърт, когато Бостън направи серия от 22:4, за да се откъсне в резултата. Уизърдс се доближиха до 91:84 в последната част, но след нова серия за Селтикс, този път от 15:6, всичко бе ясно. 

Столичани обаче ще имат още един шанс да попаднат в плейофите, тъй като ще се изправят срещу Индиана в битка за последното място в осмицата. Пейсърс спечелиха това право, след като елиминираха Шарлът със 144:117 в сблъсъка между 9-ия и 10-ия. 

Пейсърс вкараха 55% от стрелбите си, откъснаха се с 24 точки още на почивката и не погледнаха назад. 8 играчи от победителите вкараха поне 12 точки, а и Малкълм Брогдън се завърна, след  като пропусна предишните няколко срещи поради контузия.