Силно второ полувреме помогна на шампионите на НБА от ЛА Лейкърс да надвият Голдън Стейт със 103:100 и да стигнат до плейофите, където ще срещнат Финикс. 

След много слаби първи 2 части, Езерняците се стабилизираха след почивката, за да спечелят третата и четвъртата четвърт с общо 61:45, а с това и крайната победа. Стеф Къри наниза 37 за Уориърс, но това не бе достатъчно. 

Гостите започнаха силно и набързо поведоха с 15:4. Езерняците имаха огромни трудности в нападение през първото полувреме, в което вкараха едва 32,6% от стрелбите си, което до голяма степен се дължеше на отличната защита на Голдън Стейт.  
 
Те успяха да стопят изоставането си, но след няколко тройки в края на първата половина от сблъсъка, включително със сирената на Стеф Къри за край на полувремето, Уориърс водеха с 55:42 след 24 минути баскетбол.  

Домакините обаче се преобразиха след паузата и ако звездите ЛеБрон Джеймс и Антъни Дейвис бяха със стрелба 3 от 19 до почивката, след нея бяха 14 от 22. Краля завърши с трипъл-дабъл от 22 точки, 11 борби и 10 асистенции, а Веждада добави 25 точки. 

Лейкърс бързо стопи изоставането си в началото на последната част поведе с 6 точки, но Стеф Къри и компания се върнаха, за да дръпнат с 98:95 3 минути преди края. 

Стигна се до равенство 100:100, след което ЛеБрон Джеймс наниза тройка в последната секунда на атаката 58 секунди преди края. Изстрелът на Краля бе забележителен, след като малко по-рано получи удар в окото от Дреймонд Грийн. 

Джордън Пуул пропусна да изравни със стрелба от ъгъла, а след това в последните секунди Стеф Къри се забави и тимът му не успя да стигне до финален изстрел и загуби, но ще има възможност за поправка в сблъсък с Мемфис. 
 
Гризлис елиминираха Сан Антонио със 100:96. Шпорите вкараха едва 35% от стрелбите си от игра и не успяха да се възползват от това, че домакините изпуснаха 11 от 24 наказателни удара.  
 
Гризлис поведоха с 38:19 след първата четвърт, но хората на Грег Попович постепенно заличиха пасива си и в средата на последната част излязоха напред.  
 
Дилън Брукс обаче вкара няколко важни коша за домакините, за да завърши с 24 точки, Йонас Валанчунас се отчете с чудовищен мач от 23 точки и 23 борби и Мемфис стигна до сблъсък за 8-ото място срещу Голдън Стейт.