Двама центрове в лицето на Никола Йокич от Денвър и Джоел Ембийд от Филаделфия, както и най-добрият реализатор през сезона Стеф Къри, са финалисти за наградата МВП, обявиха от НБА. 

Ако някой от двамата високи получи приза, това ще означава, че за първи път център ще вземе отличието от Шакил О’Нийл през 2000 година. За Къри това би било трета такава награда. 

Йокич има средно по 26,4 точки, 10,8 борби и 8,3 асистенции, докато Ембийд е с 28,5 точки, 10,6 овладени топки и 2,3 паса. Къри пък записа по 32 точки. 

В другите категории също бяха обявени финалистите като за най-добър защитник спорят Руди Гобер, Бен Симънс и Дреймонд Грийн, за най-добър новобранец – Ламело Бол, Антъни Едуардс и Тайрис Халибъртън, за най-добра резерва Джордън Кларксън, Джо Ингълс и Дерик Роуз, а за най-прогресиращ играч Джулиъс Рандъл, Джерами Грант и Майкъл Портър. 

В същото време Уошингтън Уизърдс стана последният участник в плейофите на Изток, след като срази Индиана със 142:115 и си осигури сблъсък с Филаделфия в първия кръг. 

Столичани с откъснаха във втората четвърт след серия от 16:0, в третата вкараха 48 точки и спечелиха спокойно, като реализираха 58% от стрелбите си. Брадли Бийл реализира 25 точки, а Ръсел Уестбрук добави 18 и 15 асистенции.