Левски Лукойл направи голяма крачка към баскетболната титла на България, след нова победа над Рилски Спортист в Самоков. 

Сините спечелиха с 87:79 и вече водят с 2-0 победи в серията до 4 успеха. Следващите два двубоя са в София, където ще могат да приключат всичко. 

Отборът на Константин Папазов отново изигра силен мач, като бе силен в защита и разнообразен в нападение. Напрежението върху домакините пък очевидно бе много сериозно. 

Левски водеше с 45:39 на почивката, но в третата част Рилски се върна в сблъсъка и намали изоставането си само на точка преди последния период, в който обаче гостите бяха категорични. 

Йордан Минчев имаше серия силни изяви в решителните 10 минути, като завърши с 12 точки, 6 борби, 4 откраднати топки и коефициент на полезност от 22 в мача. 

Данило Тасич отново бе фантастичен с 19 точки, 13 овладени топки и КПД от 31, а  Тайрън Брейзълтън и Кийт Бенсън добавиха съответно 20 и 16 точки. 

Победителите вкараха 48% от стрелбите си, докато Рилски успя едва в 38%, независимо че домакините имаха 8 стрелби от игра повече. Николас Карвачо водеше самоковци с 22 точки и 8 борби, но Брендън Браун остана само с 8 при 3 от 16 от игра. 

Сините имаха предимство при точките от бърза атака с 14:5, което също оказа влияние.